Sábado, 7 de julio de 2007
Registro Hemeroteca

en

EDICIÓN IMPRESA

tribuna libre
Responsabilitat i coherència
Imprimir noticiaImprimirEnviar noticiaEnviar

Publicidad
El dimecres es va realitzar el primer plenari d’aquesta legislatura on es debatia l’organització dels regidors i regidores i la distribució dels alliberats i alliberades.

Les conclusions que es poden extraure són poc encorajadores ja que la incoherència dels dos partits grans s’ha fet palesa. Tant l’un, com l’altre s’han canviat els papers i han votat el contrari del que defensaren la legislatura anterior. El PP que tant criticà l’alliberament de l’equip de govern anterior, portava al ple la mateixa proposta. Proposta raonable, baix la nostra opinió.

Ara bé, amagar-se darrere de xifres, de grans àrees de gestió, de que alliberem menys regidors, etc, semblen excuses que busquen amagar la incoherència dels fets i de la realitat: Quatre anys després fan i proposen el que abans criticaven i censuraven.

No estaria de més que explicaren a la ciutadania el per què d’aquest canvi de postura. Un ajuntament com Sagunt porta associat un treball de gestió important que requereix dedicació exclusiva dels regidors i regidores que governen i per tant és lògic que l’equip de govern s’allibere. D’igual manera el PSOE, malgrat que compartia els plantejaments de la proposta ara “popular” -és la mateixa que es va acordar en la legislatura anterior- l’ha votada en contra i l’ha bloquejada, exercint d’oposició obstruccionista i poc constructiva. Aquesta actitud s’allunya de l’exercici de liderat d’una oposició. En aquest cas sembla ser que al PSOE li ha pogut més entrebancar la gestió, que no fiscalitzar i fer la crítica política al PP que correspondria sense obstaculitzar.

Provocar altre plenari per discutir el mateix no sols desgasta al partit en el govern, desgasta a tota la classe política i és un malbaratament de recursos municipals. Aquesta legislatura va a ser difícil i podem anar albirant varies coses: Al PP no li va a valer una postura victimista, l’oposició no pot resoldre els seus problemes, ell és el partit que governa i per tant ell ha de fer propostes. Cal, per tant, un punt de partida basat en la humilitat, en la flexibilitat i en la capacitat de diàleg amb l’oposició.

D’altra banda, l’acció de l’oposició no pot paralitzar la gestió política, en base al bloqueig i a la desestabilització. No és el que els ciutadans esperen.

La tasca del Bloc des de l’oposició és fer política centrada en els fets i en el que realment importa, fiscalitzant l’acció del govern i forçant, en la mesura en que siga possible, aquesta acció cap al progressisme. La resta són aldarulls artificials que al final provoquen el desencant de la ciutadania i el desgast de la classe política.

 
Vocento

Contactar | Mapa web | Aviso legal | Política de privacidad | Publicidad

Canales RSS