Sábado, 2 de junio de 2007
Registro Hemeroteca

en

EDICIÓN IMPRESA

Castellón
Una nova etapa...
Imprimir noticiaImprimir Enviar noticiaEnviar

Publicidad
Viene de la página 29

El grup Lletraferit/l’Oronella, principal editor i actor cultural d’eixe món en l’actualitat, té també el seu lloc. El ninxo ecològic de l’edició en llengua valenciana dins de la norma oficial però seguint les recomanacions d’ús més genuïnament valencià està encara per cobrir, atés que quasi totes les altres editorials estan més preocupades per la convergència que per connectar amb el públic valencià. És un espai que més prompte o més tard s’haurà d’omplir en atenció a la demanda social i institucional, i l’Oronella podria funcionar en ell molt còmodament.

Inclús l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana podria tindre el seu paper primordial en este marc general. Podria optar per la professionalització i convertir-se en eixa entitat d’àmbit estrictament valencià que vetlara pels interessos dels nostres escriptors i que tant necessitem.

Enumerar totes les associacions i entitats valencianistes seria allargar innecessàriament este article; el fons argumental crec que ha quedat clar. La falta de recolzament popular, cruament evidenciada en les darreres eleccions, junt a un marc institucional propici plantegen d’una manera ineludible al món de la RACV la necessitat de canvi i d’adopció de la normativa de l’AVL. Aquells que encara seguixen les normes del Puig s’han de pensar honestament si la seua posició numantina no és pitjor per al valencià que fer tot el valencianisme cultural que vullguen dins del marc normatiu oficial. Tot açò dit, això sí, amb extrema consideració per qui preferisca seguir defenent postures que ja hem vist que han acabat per ser marginals o per qui, totalment desesperançat, opte per “morir con las normas puestas”.

 
Vocento

Contactar | Mapa web | Aviso legal | Política de privacidad | Publicidad

Canales RSS