Borrar
Urgente El precio de la luz sube el doble este miércoles con la nueva tarifa: las 9 horas para encender gratis los electrodomésticos

Salvem la mona de Pasqua

És una de les nostres tradicions gastronòmiques més antigues i identificatives

ÒSCAR RUEDA

Sábado, 19 de abril 2025, 23:39

Alo manco en el Cap i Casal, resulta palmària la creixent dificultat que supon trobar mones de Pasqua com Deu mana; sobretot, en un ou ... dur. De moment, ací encara no opera la 'confusió' general que, a través dels telediaris, difon l'estrany concepte de 'mona' com a figureta artística feta en chocolate, que fa furor en atres geografies pròximes (i és totalment aliena a la nostra tradició autòctona). Pero la substitució implacable, en la mona valenciana, dels ous durs per ous de chocolate 'sorpresa' (m'estalviaré la publicitat de conegudes marques) baix l'argument de que «agraden més als chiquets» genera en un servidor una ascendent indignació, arrematada al vore que, en una de tantes pàgines web divulgatives, se donava eixa substitució per consumada i irreversible. Copie lliteralment: «Antiguamente, las monas iban decoradas con un huevo duro que según la tradición se tenía que romper en la frente de alguien, pero con el paso de los años los huevos de chocolate han sustituido a los huevos duros». Ahí queda això.

Este contenido es exclusivo para suscriptores

Esta funcionalidad es exclusiva para suscriptores.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios

lasprovincias Salvem la mona de Pasqua