Patrimoni de l'Humanitat

ENRIC ESTEVE

Les Falles són Patrimoni Immaterial de l'Humanitat gràcies a l'esforç de les comissions falleres capaces de plantar més de 500 monuments cada any, a la creativitat dels artistes fallers que les fan i a l'imaginació d'uns pirotècnics que omplin el cel en una explosió de llum i color que maravella al món. I gràcies a tots podem afirmar que les Falles són l'image que tot el món coneix de Valéncia. Una image que hui està en entredit per l'actuació d'un govern municipal liderat pel més ranci pancatalanisme que és el símbol de Compromís, a qui acompanya un partit socialiste que oblidà les seues arrels per a disfrutar de les molles del poder.

Prova de lo que dic és el llamentable espectàcul oferit en una crida incapaç d'iniciar-se a la seua hora per l'ineptitut del regidor Fuset i la seua falta de coordinació en els responsables de Protecció Ciutadana.

Una crida que en opinió d'alguns fallers més pareixia una festa de botelló, plena de gresques i insults, que la solemne crida que se fa a tot lo món per tal d'invitar-los a participar en esta festa que és model de convivència i germanor, i en la que tots formem part de la gran família fallera.

Sr. Fuset, la plantà ya està ahí, i hi ha comissions falleres que encara no saben a on posaran el seu monument, perque el lloc a on l'han plantat sempre ha segut invadit per obres estrafalàries.

Cosa pareguda passa en les carpes, necessari lloc de convivència per als dies de la festa. Els carrils bici, que pareix ser l'ensomi dels que van en coche oficial, els canvis de direcció, l'estretament dels carrers i les noves llínees d'autobús, formen tal desastre que ha acabat en l'alegria de fallers i falleres i ha posat en tensió a tota la ciutat.

L'image de la nostra ciutat res importa als que volen fer del Regne valencià les províncies pobres de l'imperi català.

Fotos

Vídeos