Democràcia per a tots

ENRIC ESTEVE

Andalusia ha votat al centre i a la dreta deixant en minoria parlamentària als socialistes i als radicals d'esquerra, i lo més inesperat, més del 10% dels que han acodit a les urnes han votat a Vox que de moment és tan honrat com el que més. Els anarquistes i els comunistes criden a la movilisació de masses anunciant que el fascisme ha tornat a Espanya, mentres els dirigents del PSOE s'enfronten entre si buscant els culpables del seu desastre.

Lo primer és la covardia plena d'interessos que mostra l'actual govern per a enfrontar-se en el problema separatiste dels catalans i més tart dels vascs.

Afirmar que en paraules i soborns se pot resoldre el problema del separatisme és una ingenuitat pròpia del President que accedix al govern sense més preparació que la seua ambició.

Cedir al separatisme, a soles servix per a escandalisar a mils d'espanyols que en la primera oportunitat han mostrat democràticament el seu disgust en un govern incapaç d'acabar en la 'chulería' catalanista.

Vox és força parlamentària per la política de pactes obscurs dels socialistes i els comunistes anarquistes. Si el govern davant dels primers desafius separatistes haguera aplicat l'artícul 155, Vox segurament no haguera entrat en el parlament andalús.

I un recort per als radicals d'esquerra: vostés que defenen a totes les dictadures sudamericanes com la veneçolana o la nicaragüense no tenen autoritat moral per a calificar a ningú com a perill per als demés.

No conec als dirigents de Vox. La meua ideologia valencianista està llunt de la seua, pero me pareix que si mils d'andalusos els han votat tenen tots els drets per a ocupar una cadira en el parlament andalús. ¿O acàs a soles són demócrates els que clamen per la destrucció de l'Estat Espanyol?