La Batalla de Lo Rat

ENRIC ESTEVE

Sent president de Lo Rat Penat, el Baró de Cortes de Pallàs impulsà la Batalla de Flors que tanca la Fira de Juliol i obri el periodo vacacional, que és per a descansar, pensar lo que s'ha fet mal i tractar de millorar en el futur.

Vullc dir-li a l'alcalde, Sr. Ribó, que reflexione i pense per qué en els dos anys que du en el càrrec encara no ha rebut a Lo Rat Penat, que és la primera institució cultural valenciana, depositària dels ideals de la nostra Renaixença. Potser siga perque no coneix ni l'història ni el treball de la centenària institució. Sr. Alcalde deixe els pensaments grotescos i reflexione.

Sr. Fuset, li desige que est estiu l'aprofite i deprenga dels seus errors, que han segut un cabaç. Vosté, un reciclat en ideologia, ha conegut als valencians i a les seues tradicions. Bo seria que aprofite les experiències rebudes, perque sols els necis se mantenen en l'error. Dedique's més a solucionar els problemes en lloc de generar-los i procure no faltar a la veritat.

Sra. Oltra, pense més sobre la gent humil i necessitada de la nostra Comunitat, tant jóvens com majors, que mereixen tota la seua atenció. I quan acabe la seua faena, vaja-se'n de vacacions pero pagant-s'ho vosté no els valencians.

Sr. Marzà, conseller del Descontrol en l'Educació, aprofite l'estiu per a conéixer la realitat de la societat valenciana, ya que acabar en l'ensenyança privada concertada no és fer el be, és destruir una llibertat d'ensenyança.

Tanque este capítul en el diputat provincial Xavier Rius, home que ha negat a Lo Rat Penat una ajuda aprovada pel president de la Diputació. Una actitut irrespectuosa en el seu president i discriminatòria en la centenària entitat, que a soles pot nàixer de la més fonda ignorància i desconeiximent de l'història de Lo Rat Penat.

Fotos

Vídeos