Borrar
Urgente Aemet anuncia el regreso de lluvias y tormentas a la Comunitat este viernes
Jan Kahánek
Adoctrinament llingüístic

Adoctrinament llingüístic

DR. VORO LÓPEZ ACADÈMIC DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA

Martes, 4 de diciembre 2018, 17:22

Necesitas ser suscriptor para acceder a esta funcionalidad.

Compartir

Els pares han d'estar ben atents a lo que en les escoles s'ensenya als seus fills, casos d'adoctrinament en greus falsetats històriques promogudes pel pancatalanisme ya s'han detectat en terres valencianes; la Plataforma Valencianista ha denunciat alguns d'ells i pares i ensenyants poden posar-se en contacte en este colectiu en un clic per mig d'internet.

Lamentablement hui els pares ya no solen denunciar una atra classe d'adoctrinament tant o més perillós com és el llingüístic. Quan l'assignatura de 'valencià' entrà en les escoles els pares detectaren ràpidament que estaven venent-los gat per llebre i les protestes foren massives, fins al punt que entitats valencianistes crearen les denominades 'Escoles valencianes de resistència', que sumant-se als cursos que Lo Rat Penat venia fent fea décades, feen lliçons de llengua valenciana per barris i pobles, seguint la normativa de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. No cal dir que esta oposició era simbòlica, en espera d'un canvi en la política llingüística catalanisant que inicià el PSOE en els anys huitanta, pero els successius governs socialistes i del PP fins a hui res han fet per canviar-la i casi quaranta anys de catalanisació llingüística en les escoles ha fet que aquells alumnes hui siguen pares, uns pocs en la mala lliçó ben depresa i uns atres vacunats contra el catalanisme, pero en alguns efectes secundaris com el maninfotisme, és dir, una indiferència i falta d'interés per lo que hauria d'interessar, segurament per agotament o per costum.

Seria molt trist i negatiu que lo que passà en la forma, en la llengua, ara passara en el contengut i que els alumnes, ademés de deprendre una llengua catalanisada, deprengueren una història falsa i manipulada per a satisfer els interessos del nacionalisme català expansioniste, supremaciste i independentiste.

En 1976 el mallorquí i convençut catalaniste Pere Riutort Mestre editava uns quaderns titulats 'Els vents del món'; segons dia el text eren un «material didàctic en vies d'experimentació». Yo era un adolescent en ilusió per deprendre a escriure en valencià i en l'institut Flechas Navales de Valéncia formarem un grupet per a demanar a la direcció una assignatura de valencià; la directora, descendent de Nicolau Primitiu, nos facilità una aula i un professor s'oferí a ensenyar-nos en la mija hora del pati, mentres pegavem mossos a l'entrepà. El meu valencià de l'Horta de Valéncia res tenia que vore en aquella llengua híbrida, aliena, artificiosa i ortopèdica, la mateixa que hui seguixen usant els llibres de text, no ya experimentals com aquells sino oficials. Aquells llibrets estaven plens de quatribarrades i conquistadors catalans en una història manipulada tendenciosament, igual que alguns llibres de hui en dia. Estic molt agraït a Pere Riutort perque em feu vore lo que era valencià, lo que parlàvem en ma casa, i lo que no era valencià, lo que ensenyaven aquells llibrets.

Vullc dir en açò que si no ho parem, de la mateixa manera que molts han acabat acceptant en resignació, indiferència i meninfotisme o per estar ya aveats pel pas dels anys, que en les escoles als chiquets se'ls ensenye una llengua falsa, també acabarem tolerant i acceptant l'història falsa que s'ensenya.

Lo desijable seria que la protesta es generalisara i s'organisara, tenint sempre present que el responsable final d'este desficaci és l'Administració Pública Valenciana i que el professor és l'encarregat de dur avant, en molts casos de manera forçada, les directrius dels polítics que ocupen la Conselleria d'Educació.

Denunciar els falsos contenguts dels llibres de text és una obligació no solament dels pares, també del professorat i l'alumnat, és cosa de tots, pero no s'hauria d'oblidar la falsa llengua que transmet eixos contenguts. L'adoctrinament en les escoles valencianes dels contenguts històrics està escomençant, pero no podem oblidar que l'adoctrinament llingüístics estem patint-lo des de fa vora quaranta anys. No oblidem el valencià, no oblidem la llengua vehicular dels contenguts.

És molt significatiu que una cadena de televisió espanyola denunciara fa poc un vídeo d'adoctrinament catalaniste usat com a material escolar en l'Institut d' Alfafar, a on Jaume I, entre unes atres coses, és presentat com a rei de Catalunya. Lo que també és molt greu i que la notícia no diu, és que la locució del vídeo no està en valencià, està en un perfecte català de Barcelona, com si això no importara o fora secundari, quan és precisament la raïl profunda del problema. Si Jaume I era un rei català i reconquistà Valéncia en catalans els valencians som descendents de catalans i parlem català; acceptat açò, els nostres clàssics escrivien en català i el siglo d'Or valencià és català, el Misteri d'Elig, la paella, la Moixeranga d'Algemesí, el guerrer de Moixent, el Fadrí de Castelló, les Fogueres d'Alacant, l'arnadí, l'orchata, l'Oriol d'Oriola, la Moma... tota la nostra cultura és catalana perque la llengua dels valencians és el català i la màxima del catalanisme és "una llengua, una cultura, una nació". L'objectiu del catalanisme és la llengua, fer creure que el valencià és català, i ho estan conseguint, perque tot lo atre ve darrere com a conseqüència d'esta falsa premisa. Espanya ya ha acceptat la gran mentira de que hi ha quatre llengües espanyoles, s'ignoren sistemàticament les atres, entre elles la valenciana, que, a diferència d'unes atres en manco sòrt, és oficial 'per ara' segons el nostre Estatut d'Autonomia.

Difícilment nos poden fer creure que Jaume I era rei de Catalunya, pero molts valencians ya s'han convençut de que el valencià és català i veuen normals i pròpies formes que no ho són com «aquest, homes, nosaltres, servei, prefereix, impostos, tardor, maduixa, amb, atur, bellesa, cinqué, Empar, dofí, aleshores, realitzar, butlletí, València, però, col.legi, xarxa, clavegueram...» (la llista és interminable). L'adoctrinament llingüístic està fent mossa entre els valencians i no ho podem acceptar.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios