Mancomunitat De Municipis De La Vall D'albaida

Els titelles més propers, actuals i universals prenen la Vall d’Albaida

Els titelles més propers, actuals i universals prenen la Vall d’Albaida
La 33a edició de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida concentra en un cap de setmana més de trenta espectacles per a totes les edats en 19 municipis de la comarca | Pluja acosta al màxim l’espectador a l’escenari; el mestre napolità Gaspare Nassuto mostra el seu art en 4 funcions; Cospress i Safari tracten l’obsessió pel físic i el bullying | Música en directe, treball amb l'objecte, dansa i clown formen part d’un programa variat amb 14 companyies que no s'oblida de cultivar el públic escolar
REMITIDOONTINYENT

Del 9 al 12 de novembre, la Vall d’Albaida vibrarà amb la 33ª Mostra Internacional de Titelles que enguany aposta per acostar el públic a l’escenari amb espectacles per a totes les edats i sense defugir temes d’actualitat com l’obsessió pel físic, que des de la dansa i els objectes tracta la companyia Kimani amb Cospress, o el bullying, mitjançant els animals del Safari de la Companyia de Comediants la Baldufa. Com explica la directora artística de la Mostra, Ángeles González, «convidem a viure les coses des d’una perspectiva més propera, quedar-se amb allò menut». D’aconseguir-ho s’encarregaran Guillem Albà i Clara Peya amb Pluja, pura sensibilitat amb deliciosa música en directe per a provocar un nus en l’estomac als espectadors. Íntima és també la proposta de Arena en los bolsillos, Pequeña Max, una xicoteta joia per als més menuts que atraparà igualment els majors i que li ha valgut als andalusos la nominació com a millor espectacle infantil i familiar en els últims premis MAX.

Descargar PDF

De Nàpols arriba Gaspare Nassuto, un artista de dimensió internacional. Divendres, dissabte i diumenge i en quatre municipis de la Vall d’Albaida es podrà assistir a un espectacle irreverent i divertit, un dels grans clàssics del teatre de Pulcinella. Dimensió internacional és també la dels bascos de Teatro Paraíso que amb Kubik han girat per 12 països a Europa i Amèrica. Com valora el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Fede Vidal, «amb la Mostra de Titelles ajudem a descentralitzar la cultura perquè companyies i peces de primer ordre arriben a poblacions menudes; oferim una proposta diferenciada i per al cap de setmana en tota una comarca, a més de transmetre els valors escènics a través de les escoles» per a les quals s’ha dissenyat especialment la programació del dijous i el divendres pel matí.

Teatre per a veure i sentir de prop que vol reduir les distàncies, quan no trencar-les, entre l’escenari i el pati de butaques perquè espectadors i companyia formen part d’un mateix fet artístic. Tot sense oblidar la participació de companyies valencianes de reconeguda trajectòria com ara Teatro la Estrella, L’Horta Teatre, La Carreta Teatro o Teatre de l’Home Dibuixat amb propostes ben diferents que demostren que el món del titella continua ben viu a casa nostra.

Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida / Remitido

Per a disfrutar plenament de la Mostra, s’han confeccionat dos rutes: una per als més menuts de la casa amb La gallina dels ous d’or de Zum-zum teatre divendres a les 19 hores a Castelló de Rugat; dissabte a les 18 hores amb Vuela Pluma de Periferia Teatro a Alfarrasí i a les 20 hores amb Screen Man de Teatre de l’home dibuixat a Ontinyent; i diumenge a les 19 hores amb el Retahilando d’Eugenia Manzanera al Ràfol de Salem; l’altra, per als més grandets, s’inicia dissabte a migdia a Albaida amb Safari, a les 19 a Agullent amb La gallina dels ous d’or; diumenge a migdia a la Pobla del Duc amb la Domus di Pulcinella de Gaspare Nassuto i a les 18:30 hores a Ontinyent en la cloenda de la Mostra amb Óscar, el niño dormido a Ontinyent dels andalusos El Espejo Negro i que resolen amb humor, tendresa i un domini absolut del treball d’objecte un argument tan delicat com el d’un xiquet en coma. Un muntatge de gran format i per adults en contrast amb propostes tan íntimes com les dels ja esmentats Guillem Albà, Arena en los Bolsillos, Teatro Paraíso o Teatre de l’Home Dibuixat.

La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida oferix un llarg cap de setmana amb 14 companyies, 19 municipis i més de trenta espectacles que conformen un seguit d’experiències úniques creades per a aforaments reduits. Teatre per a veure i sentir de prop, com la música en directe de Clara Payà o la de Zum-Zum Teatre i amb una aposta clara perquè l’espectador siga també partícep: des de les funcions programades per a escolars que ocupen dijous i divendres als tallers de titelles del balear David Duran o de construcció d’objectes absurds a partir de material reciclat de l’argentí Emiliano Matesanz.