Ayuntamiento De Albaida

Arranquen les Festes Patronals i de Moros i Cristians 2018 d'Albaida

Arranquen les Festes Patronals i de Moros i Cristians 2018 d'Albaida
Del 5 fins a l'11 d'octubre Albaida tornarà a viure la Festa Major amb un seguit de variades activitats adreçades a totes les edats
SUPLEMENTOSAlbaida

La ciutat d'Albaida va presentar ahir el llibre de les Festes Patronals i de Morors i Cristians 2018 que recull totes les activitats organitzades per la Comissió de Festes, les Camareres de la Mare de Déu, la Junta Central de Moros i Cristians junt a la col·laboració d'empreses i col·lectius locals.

Aquest any la portada del Llibre està dedicada a l'Any Segrelles, es tracta d'una pintura simbòlica que representa la tradició de la festa albaidina. A més, l'obra està feta en tons blaus, un dels colors predilectes del pintor.

Jesús Descals, el president de la Comissió de Festes 2018 explica que «més que un llibre de festes, és un obra d'art, perquè recull les vivències, la vida de tot un poble, el seu sentir, ja que participen en ell la majoria dels col·lectius i associacions municipals». El Llibre, que ix a la venta a partir del 17 de setembre, té un preu de 30€ i és una forma de col·laborar en les despeses que suposa l'organització de les festes.

La programació prevista per al 2018 començarà el diumenge 23 de setembre amb la celebració el Pregó de Festes des del balcó de l'Ajuntament d'Albaida, on la Regina Major de festes, després de fer un passa-carrer junt amb la Regina Infantil i les Corts d'Honor, inaugura oficialment el començament de les festes Patronals i de Moros i Cristians de 2018.

El divendres i dissabte, 5 i 6 d'octubre, amb la participació de tot el poble, es prepararà i realitzarà l'ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei, Patrona d'Albaida.

I arribat ja el 7 d'octubre, un dia important al calendari albaidí, es celebraràn la solemne Missa Pontifical i la Processó en honor a la Patrona d'Albaida. Després Pirotècnia Aitana projectarà el castell de focs d'artifici, i a la nit començarà l'espectacle musical «NUESTROS 70» a la Plaça Major.

La gran Entrada de Moros i Cristians obrirà l'inici de la desfilada de les marxes mores i cristianes el 9 d'octubre a les 17:00h des del carrer Rosendo Juan fins a la Plaça Major. També es podrà gaudir de l'Entrada de Bandes de Música, pel matí el mateix dia.

El dia següent serà l'Entrada Infantil i l'11 d'octubre finalitzen les festes d'Albaida amb la desfilada de l'Ambaixada mora i la cristiana.

Temas

Albaida