Saltar Menú de navegación

Castellón

Hemeroteca |
VALENCIA - ALICANTE - CASTELLÓN | Personalizar edición | RSS | ed. impresa | Regístrate | Miércoles, 22 octubre 2014

Vida y Ocio

01.02.09 -

Cerrar Envía la noticia

Rellena los siguientes campos para enviar esta información a otras personas.

Nombre Email remitente
Para Email destinatario
Borrar    Enviar

Cerrar Rectificar la noticia

Rellene todos los campos con sus datos.

Nombre* Email*
* campo obligatorioBorrar    Enviar
Vostè, don Joaquín, va nàixer al si del que es diu "una família benestant". El seu pare ja era corredor de comerç. Us bastava haver exercit senzillament la professió per viure bé, però eixe no era el vostre tarannà. Portàreu a la professió el vostre trellat, el vostre sentit de responsabilitat social i cívica, que va fer que moltíssims valencians deixaren al vostre consell els fruits del seus estalvis del seu treball. Els aconsellàreu i els seus estalvis els ocuparen on millor podien estar.

No acabà ahí la cosa, sinó que, com que no podíeu tolerar que l'esforç de tants valencians sevira per al desenrotllament de regions llunyanes, no paràreu fins a aconseguir per a València la seua Borsa de Valors. A ella i a les empreses valencianes anà a parar molt de l'estalvi valencià. Pot ser això no serà reconegut en tota la seua dimensió, però els valencians deurien saber que, gràcies a vós, això es va aconseguir.

I no va acabar ahí la vostra projecció social com a President de l'Ateneu Mercantil en defensa de l'aigua dels regants valencians, en defensa de la litúrgia en valencià (tal com manava el Concili Vaticà), en defensa de totes les causes nobles que puguera haver-hi, sobretot en els perseguits per una política i una justícia injusta.

Hi ha molt d'interés d'oblidar o desvirtuar el vostre compromís polític amb el poble valencià. Podíeu haver disfrutat de l'estatus de vencedor en aquell conflicte incivil. Però ben aviat el vostre tarannà demòcrata i liberal vos va portar a la defensa de totes les causes justes.

I, finalment, la Presidència d'un partit polític demòcrata, cristià i valencià: la Unió Democràtica del País Valencià, va ser la culminació del vostre compromís amb la democràcia i amb el nostre poble. No podíeu haver militant mai en un partit que no creiés en la democràcia com a forma de vida, mai estiguereu en un partit que no fos d'inequívoca obediència valenciana. No canviàreu mai de txaqueta, renunciàreu a altres militàncies que us cercaven i us volien intensament i us estimàreu més mantindre'us fidel a est vostre poble.

Hui hem perdut un gran home i un gran patriota valencià, dels que encara queden. Per exemple i per constància.
Opina

* campos obligatorios
Listado de comentarios

Noticias de Castellón

Ahora en Portada

Enlaces de Interes

Vocento
SarenetRSS