lasprovincias.es
Miércoles, 22 octubre 2014
sol
Hoy 18 / 21 || Mañana 17 / 19 |
más información sobre el tiempo

La Safor

CATALANISTES I BLAVERS

27.10.11 - 00:46 -
En Tuenti
CerrarEnvía la noticia

Rellena los siguientes campos para enviar esta información a otras personas.

* campos obligatorios
Cerrar Rectificar la noticia

Rellene todos los campos con sus datos.

* campos obligatorios
Hui (27 d'octubre), a les 20.10 hores, presentem al casal Jaume I de Gandia el llibre Noves glòries a Espanya del sociòleg Vicent Flor. Es tracta d'una tesi doctoral transformada en un llibre de lectura normal, publicat per l'editorial Afers. Sens dubte, ha despertat un gran interés entre els que volen conéixer què ha passat en els últims trenta-quaranta anys en la política valenciana. El seu plat fort és l'enfrontament entre catalanistes i blavers, que ha desnaturalitzat i paralitzat la història valenciana, com es ben sabut i patit.
Tot i que prové del blaverisme, Vicent Flor, com a professor universitari de Sociologia, fa en el seu llibre un dibuix amb punta molt fina d'allò que s'anomena el problema identitari, en aquest cas referit als valencians. És, per tant, una mirada racional sobre el nostre conflicte entre catalanistes i blavers. Buscant una certa neutralitat, Flor procura evidenciar els arguments conscients d'un bàndol i de l'altre, i les causes inconscients, també dels dos grups. El catalanisme creu en un nacionalisme d'arrel catalana i el blaverisme en un nacionalisme espanyol.
Com a lector allunyat de l'ultraracionalisme, més que l'enfrontament entre valencians, m'ha inquietat el comportament dels polítics, els de Madrid i els de "provincias". Són un cúmul de cinisme i de doble llenguatge sistemàtic tan descomunal que semblen una autèntica màfia. I, per descomptat, si no som ingenus, ells utilitzaren les discrepàncies entre nosaltres per al seu profit electoralista i atiaren el foc del conflicte, fins que esclatà la violència. A més a més, en el cas valencià, el cinisme anava acompanyat de la covardia i la subordinació provinciana.
Serà ben interessant l'acte de presentació de hui. Noves glòries a Espanya dóna molt de si i segur que el debat final resultarà molt apassionant. M'agradaria que ningú, fóra del pensar que fóra, es reprimira i deixara l'oportunitat d'assistir a la reflexió més actual i de les poques que s'han fet sobre la guerra estèril entre valencians. I estan convidats tots els polítics. Al cap i a la fi, ells són els responsables últims de la desunió dels valencians, així com d'ofrenar noves glòries a Madrid i oblidar-se pel camí de les nostres infraestructures i interessos.
TAGS RELACIONADOS
En Tuenti
Más imágenes destacadas de 1982
Las fotos de la pantanada de Tous de 1982 y sus consecuencias
Síguenos en ·
lasprovincias.es