Borrar
Urgente Detienen a una abuela y a su nieto menor de edad por traficar con drogas en la Ribera Baixa
Societat Musical Instructiva Santa Cecília. :: lp
Cullera distingueix a les dues bandes y a Bohigues

Cullera distingueix a les dues bandes y a Bohigues

Un mercat medieval al barri del Pou per la festivitat del 9 d'Octubre recorda els temps de la incorporació de la vila al Regne de València

REDACCIÓ

Sábado, 8 de octubre 2016, 00:47

Necesitas ser suscriptor para acceder a esta funcionalidad.

Compartir

Un poble amb caràcter. És l'eslògan que enguany ha triat l'Ajuntament de Cullera per a celebrar el 9 d'Octubre. El consistori ha preparat tot un seguit d'activitats per al dia nacional del poble valencià, les quals van des d'un mercat medieval al barri del Pou que recrearà l'època de la conquesta fins a una important oferta cultural per a totes les edats en la nostra llengua.

L'acte més important tindrà lloc el hui dissabte a les 19.30 hores a l'Auditori Municipal del Mercat amb el lliurament dels Distintius 9 d'Octubre. En esta edició, la Corporació de Cullera ha volgut distingir les dues societats musicals del municipi, la Societat Ateneu Musical de Cullera i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, a més de l'escriptor Joan Bohigues i Piris a títol pòstum.

Amb el reconeixement a les bandes, es vol premiar la dilatada trajectòria de les mateixes i la seua contribució a la cultura, la cohesió social, l'economia i la difusió del nom del municipi arreu del món. I es que les bandes de Cullera són essencials en la vida cultural de la ciutat.

D'altre costat, Joan Bohigues, qui ens va deixar enguany, ha estat mereixedor del Distintiu 9 d'Octubre en la modalitat individual per tota una vida de superació dedicada a la literatura i l'ensenyament.

Durante la celebració del día dels valencians també hi ha espai per a l'oci. Des del divendres fins al diumenge (matí i vesprada) es podrà reviure l'època de la Conquesta al barri del Pou amb un mercat medieval i rutes que recorreran el barri més antic de la comarca.

Estos dies es desenvolupa la campanya Viu la teua llengua a la biblioteca municipal. Per cada préstec que facen els usuaris se'ls regalarà un llibre en valencià.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios