Lo Rat i la Semana Santa

ENRIC ESTEVE

La Semana Santa en Valéncia té com a eix vertebrador la que se celebra en els poblats marítims, fent unes desfilades processionals que van molt més allà d'una commemoració religiosa, per a convertir-se en una tradició sentida per tots els valencians sense distinció i que ha passat a ser part de la cultura i de les tradicions del poble valencià.

Les confraries que durant tot l'any han reunit als seus confrares, convertint-se en autèntics centres socials unint a gent de totes les procedències socials, competixen per a mostrar el fervor en que recorden la Passió i Mort de Jesucrist, el Fill de Deu fet home, mentres el poble en Fe admira la força d'una devoció que no té llímit.

I com no podia ser d'una atra manera, Lo Rat Penat a lo llarc dels anys, i yo personalment, hem estat sempre presents en quantes vegades se nos ha requerit en les diferents confraries i en els actes processionals, fent patent sempre la defensa de totes les tradicions que conformen l'ànima de tots els valencians.

En els nostres dies, contemplem l'atac del més feroç pancatalanisme a la nostra cultura. Per a conseguir-lo, no dubten en presentar-se com a defensors de les nostres tradicions volent convertir-les en part d'una cultura estranya per als valencians, no perdent l'ocasió de difamar i enfrontar a Lo Rat Penat en aquells en els que sempre hem convixcut en pau i germanor. No conseguiran trencar l'unió del poble en Lo Rat Penat, encara que tinguen al seu servici algun mig de comunicació, perque els valencians hem sabut sempre a on estan aquells que volen convertir a Valéncia en una part d'un comtat.

En la Societat d'Amadors de les Glòries Valencianes sempre nos hem sentit orgullosos de la nostra Semana Santa Marinera i totes les nostres tradicions.

Fotos

Vídeos