Borrar
Urgente Muere el mecenas Castellano Comenge

Patrimoni de tots

ENRIC ESTEVE

Sábado, 3 de diciembre 2016, 00:09

Necesitas ser suscriptor para acceder a esta funcionalidad.

Compartir

Els valencians estem d'enhorabona, l'Unesco ha inscrit, per fi, a la festa de les Falles en la llista del Patrimoni de l'Humanitat, un reconeiximent més que mereixcut i que arriba com un bàlsem d'autoestima per a tots els valencians en una etapa de crisis econòmica, institucional, social i política.

I hem de felicitar a tot el món faller: fallers i falleres, comissions, artistes, artesans, pirotècnics, músics, poetes. tots ells fan possible eixa proyecció al món de la nostra festa més universal, i també als responsables que han dut a bon terme la tramitació i consecució de la candidatura, els regidors municipals de festes Félix Crespo, Paco Lledó i Pere Fuset, i un recort emocionat per a Rita Barberá, l'alcaldesa que inicià i impulsà la candidatura.

Este logro deu de ser un eixemple per a tots els valencians de lo que podríem conseguir treballant units en la defensa de lo nostre i sabent valorar el patrimoni cultural del que som hereus.

En Lo Rat Penat estem plens d'alegria, perque sempre hem estat al costat de les falles. Sabedor dels valors culturals de la festa i de l'importància que estava adquirint, Lo Rat Penat fon el primer, en el sigle XIX, que començà a premiar a les falles, i en 1903 inicià la convocatòria del Concurs de Llibrets, que a lo llarc de més de cent anys ha reunit al seu voltant a les comissions falleres i als millors poetes festius en llengua valenciana. Un certamen on l'ingeni, l'humor i la gràcia dels poetes adoben la necessària crítica popular que la falla representa, i que ara mereix la màxima protecció perque el Concurs de Llibrets forma part de la candidatura de la festa de les Falles. L'alcalde Ribó ha volgut remarcar el caràcter cultural de les Falles i el Concurs de Llibrets és un element fonamental que cal protegir com a salvaguarda de la lliteratura satírica en llengua valenciana.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios