Las Provincias

TEMPS D'EDUCACIÓ

Ahir celebràvem el dia internacional de les ciutats educadores i vull agrair la tasca dels anteriors governs progressistes. Gandia va obtindre el distintiu de ciutat educadora l'any 1996 i ho va fer a conseqüència de consolidar un model i un projecte de ciutat que es construïa tenint en compte: els menuts, els adolescents, els joves i els majors. Els governs d'esquerres van entendre que l'educació és una de les millors ferramentes per aconseguir la integració social i la igualtat, perquè com tots sabem la formació i l'aprenentatge tenen una clara incidència en la qualitat de vida dels ciutadans i en el desenvolupament econòmic dels territoris.

Gràcies a ells, comptem amb un Campus Universitari que envegen moltes ciutats, amb la Universitat Popular de Gandia, amb una Xarxa d'Escoletes que es treballa incansablement perquè tornen a ser públiques... A més, junt a la comunitat educativa, es va aconseguir que la Generalitat remodelara els centres en pitjors condicions, dignificar l'Escola Oficial d'Idiomes amb un nou centre, realitzar infinitats de programes educatius que es trobaven a l'avantguarda i van ser exemple per molts altres municipis...

I ara, després d'un govern amb majoria absoluta que va fer ben poc o res de bo per l'educació dels nostres fills, tornem a tindre un govern progressista que sí creu en ella. Tenen ben clar que des de la ciutat es pot i es deu participar en el procés educatiu. Ho demostren les seues accions com la Xarxa Llibres o les noves remodelacions de centres com el col·legi Cervantes, ja en execució, o l'institut Ausiàs March, programada a la fi després d'anys de reivindicacions.

Recibe nuestras newsletters en tu email

Apúntate