Las Provincias

La democràcia de Fuset

NO Sr. Fuset, pel seu passat NO, pel seu present NO, i permeta'm que ho dubte sobre el seu futur democràtic; tots sabem de la seua militància en els grups valencianistes, eixos que els seus amics d'ara nomenen blavers, grups que insultaven, tiraven escopinyades i intentaven agredir a les autoritats i a la meua persona en els actes oficials de la processó del 9 d'Octubre.

M'agradaria equivocar-me, pero no puc entendre l'odi que té cap a Lo Rat Penat i a les persones que el representem, un odi casi radical que li du a intentar destruir-lo, negant-li qualsevol ajuda per a la seua subsistència.

No intente transformar la naturalea de les falles. No diga que estos assunts són polítics o orquestats en la seua contra, perque lo mateix que li dic en estes paraules (ya que no tinc la possibilitat de dir-li-ho personalment) li ho vaig dir al President de la Generalitat, Alberto Fabra, cara a cara, davant de vora 2.000 fallers i falleres en l'acte de l'Exaltació de la Fallera Major de l'any 2013 en el que tinguí l'honor de ser el seu mantenedor: «Les Falles són dels fallers i de les falleres perque en el seu esforç i amor a les nostres tradicions són els que han conseguit elevar a lo més alt la nostra festa més internacional». Per lo tant li dic lo mateix, Sr. Fuset, no experimente en les falles, dedique's a treballar per tal de resoldre els problemes que les comissions falleres li presenten, unes comissions que moltes vegades se troben abatudes i desolades per la falta d'ajuda i de comprensió.

Les falles són dels fallers i les falleres. A lo llarc de ma vida els meus pensaments sempre han estat en el MÓN faller, MÓN al que tant admire, MÓN al que tant dona a Valéncia, molt més de lo que li haja pogut donar qualsevol dels polítics que han ocupat les poltrones de l'Ajuntament.

Quatre anys passen molt pronte.

Recibe nuestras newsletters en tu email

Apúntate