Las Provincias

De corcons i tumorets

És ben sabut que no totes les fustes són de mobila i la corca acaba fent-se en elles, debilitant-les, buidant-les per dins i, si no sabem combatre-la, acabant per derruir-les.

Estic referint-me a l'incomprensible actitut de l'encara decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Sr. Martínez Roda, gens fàcil d'entendre o palesament diàfana segons se mire, vullc dir que seguint la creació de l'antic Centre de Cultura Valenciana, hui Real Acadèmia, el primer encàrrec del qual, en 1915, fon que l'eminent filòlec Lluís Fullana preparara una Gramàtica de la Llengua Valenciana; pense que tot sabeu que n'ha hagut d'anteriors i de posteriors fins a la 1ª i 2ª edició, ben recent, de la més completa editada per la Secció de Llengua de la RACV.

D'ahí que l'entreguiste comportament de l'actual decà només puga entendre's com a faena de corca cap a l'institució que hauria de representar; ya he dit des d'este diari que, també incomprensiblement, hi ha acadèmics que per la manera d'expressar-se haurien de ser-ho, si els acceptaren, de la RAE, perque va contra la llògica més bàsica que qui pertany a una entitat cultural en la que ningú té sòu (no com en l'Acadèmia Valenciana de la Llengua) s'ha de presupondre que compartix l'ideari netament valencià que marquen els seus estatuts. No actueu com un rufià qualsevol.

És prou cridaner que les declaracions inicials i les següents qüestionant el pensament, ya expressat en vots, de la majoria d'acadèmics en la Junta General, s'hagen fet en l'atre diari que sempre mira cap al nort, ací ya han entrat alguns dels tumorets que socaven i creixen per a endenyar la natural convivència dels que pensem ser orgullosament valencians de poble, cultura i llengua (títul ben recomanable del catedràtic J. Sanvalero Aparisi)

Ya demostrat que l'invent ahistòric dels ppcc. es potencià finançat per la malaïda corrupció del clan Pujol, etc., seguits pels multicolors antivalencians que trauen profit, seria d'agrair que se n'ixqueren de la RACV els que no creuen en les nostres raons d'identitat, deixant-nos construir en bona salut i en positiu.

Recibe nuestras newsletters en tu email

Apúntate