Las Provincias

La porta de Valéncia

Ahir divendres, la Falla Serrans-Plaça dels Furs va distinguir a Lo Rat Penat en el guardó més preuat que anualment fa entrega el 'Pany de Serrans 2016'. La porta de Serrans és l'entrada en la que testimoniem el nostre afecte a tota la gent que ve de les terres valencianes de l'interior. Porta que s'obri per a acollir a quants en el trancórrer del temps han aplegat en la seua visita al cap i casal del Regne.

Al rebre este guardó, he sentit renovar l'ilusió que sempre guardem en el cor tots aquells que somiem en un gran Regne de Valéncia lliure de lligadures de qualsevol atre d'Espanya. I he sentit renàixer la meua esperança en el futur, perque este guardó és el que distinguix als qui han lluitat, lluiten i seguiran lluitant per defendre l'identitat del poble valencià i enguany han reconegut la llabor que esta institució fa per la nostra festa de les Falles.

Vullc dir-vos a tota la comissió de Serrans-plaça dels Furs GRÀCIES per este reconeiximent més que just cap, GRÀCIES en el meu nom, GRÀCIES en nom de tots aquells que formem esta gran família que és Lo Rat Penat.

Amics fallers, que diferent és la vostra actitut a la que mostren els qui han fixat la seua atenció en la necessitat de destruir a Lo Rat Penat, com a mostra d'un poder fasciste que pretén anular tot lo que diferència la nostra personalitat valenciana, imponent una cultura extranya que és pròpia d'uns atres pobles d'Espanya, i sobretot de les terres que s'extenen més allà de l'Ebre.

S'equivoquen quan creuen que podran destruir-nos negant-nos qualsevol ajuda, creuen que comprant voluntats en diners públics guanyaran esta batalla. Pero yo els dic que la gran majoria de les falles, dels vicentins, dels artistes fallers, ni dels poetes que escriuen en llengua valenciana traïcionaran el seu sentiment.

Recibe nuestras newsletters en tu email

Apúntate