Borrar
Urgente Muere el mecenas Castellano Comenge

La seda per excelència

VICENT RAMON CALATAYUD

Lunes, 24 de octubre 2016, 00:36

Necesitas ser suscriptor para acceder a esta funcionalidad.

Compartir

Quan u alça en afany la bandera de l'excelència, deu saber que guanya, perque tot lo món voldrà seguir-la. Pero en la mampresa també ajuda la clau de l'estètica, darrere de l'ètica necessària. Una bella image sempre atrau. Per a crear, sostindre i mantindre a la meua família que junt a la muller duem avant, han passat per les nostres mans, en mediació comercial, milers de quilómetros de textil, majorment celulòsic artificial o químic: rayón, fibrana, poliamida, poliéster o poliuretà, etc i entre els naturals el cotó, el lli, la llana i la seda. En açò nos hem guanyat el pa i companages en llibertat independent, per a poder tornar, per la cultura altruista, part de lo que de la societat rebem, tractant de guanyar també la dignitat vital. D'este guisat aneu llegint-me.

Aixina la pròpia curiositat professional i l'indagar sobre el qué i per qué, també de cara a un millor aprofitament i us dels teixits que hem buscat i trobat per a clientela de present i futur, nos han permés, com dic, quallar i vendre tela a destall i sempre per metros. Pero res com la seda. Entre els concernits en este tema l'image és primordial. Com la seda res. Al temps d'ataüllar-la en la vista, necessitem tocar, palpar; pel tacte, càlit i amorós, cloixent i rebel, detectem la calitat del fil que ordí i tramà, el bon tracte del tissage i acabat, a on l'excelència sempre guanya si és seda; tan natural i dadivosa, gràcies al cuc que s'immola per a regalar la més excelsa filatura.

Ara que alguns han posat sa inteligència i encert en alçar esta bandera, en pro de la qual sempre he estat dispost a tot i tantes voltes he ensomiat, ara que el nom de Valéncia està unit a la seda internacionalment i viu, es fa visible lo que he predicat en qualsevol fira del món, posant com a testimonis que me n'enorgullixen: la Llonja iel Colege de l'Art Major de la Seda. La seda cus i unix a tot lo món. Gràcies José Maria, afegides a qui escolta i fa cas.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios