Las Provincias

Tot per un globo blau

El passat 9 d'Octubre, Dia de la Pàtria Valenciana, va ocórrer un incident en el discórrer de la processó cívica que crec d'interés relatar, perque el mateix és una mostra del clima que viu el poble valencià. Un home i una dòna majors estaven contemplant la processó en el carrer Pintor Sorolla, quan la dòna observà que un globo de color blau caïa en terra prop d'ells. La dòna anà a agafar-lo pensant en l'alegria que li proporcionaria al seu net. A l'acostar-se a arreplegar-lo, aparegué un personage que portava una escarapela que l'identificava com a simpatisant de Compromís. La dòna se va assustar quan este personage chafà violentament el globo fins a esclatar-lo, al temps que en un odi que no ocultava exclamà: «me dona asco tot lo blau, hi ha que acabar en tots ells».

La dòna major se retirà plorant i en una veu poregosa i entretallada, per la por de que l'energumen poguera escoltar-la, li digué al seu home: «l'any que ve no tornarem a la processó del 9 d'Octubre». I en eixe moment, una persona que estava al costat li digué: «¿per qué no té que tornar?, vosté no faça cas d'estos animals solts» i ella li contestà: «perque per a disgustar-me me quede en casa».

Açò és un episodi real i que demostra lo que estan sembrant els 'profetes' del pancatalanisme.

No estem davant d'una batalla política, ni d'un debat d'idees en el que els adversaris se respecten. Estem davant d'una avalancha d'odis, de mentires, de compra de voluntats i de radicalismes, que no cessarà fins que acaben en tots nosatres i fins que a la CV no la convertixquen en part secundària dels fantasmagòrics 'països catalans'.

Me preocupa el futur de totes aquelles generacions de jóvens que cauen en mans de les dictadures radicals que a soles ensenyen l'odi, el rencor i la mentira que porten dins.

Recibe nuestras newsletters en tu email

Apúntate