Las Provincias

El Mesías, el salvador

A Valéncia va arribar el passat dilluns Carles Puigdemont, un personage que ha insultat a tots els espanyols anunciant el seu desig de trencar Espanya; que ha desafiat al Tribunal Constitucional; que ha segut capaç de trencar la convivència dels catalans enfrontant-los i dividint-los; que és el president de comunitat autònoma més endeutada, en més de 70.000 millons d'euros i que diu que no pagaran..., un deute que els valencians haurem de pagar en part... Puix a pesar de tot, este 'personage' ha segut rebut en els honors propis d'un cap d'estat, en la servil obediència de qui rep al seu amo.

I els vells rumors dels països catalans han tornat a deixar-se sentir anunciant la bona nova. El 'País Valencià' que alguns somien, caminarà junt a Catalunya i les Illes Balears, per a formar l'Estat, la gran Catalunya, que trencarà Espanya en dos.

Mils d'anys d'un proyecte històric comú desapareguts..., una Espanya moderna capaç d'estar a l'altura que les grans potències europees, substituïda per un conglomerat 'd'iluminats' sense cap presència en el món.

L'acòlit, Ximo Puig, servint al seu senyor, i enaltint als qui, junt ad ell, se titulen catalans de Xàtiva o de qualsevol atre lloc de la geografia valenciana, burlant-se dels aragonesos que conquistaren el seu poble de Morella.

I junt al 'Messies' i 'l'acòlit', el 'bufó' de la cort, el Sr. Tardà, el polític que insulta permanentment a tots els espanyols des del Congrés dels Diputats, pero que mentrestant s'embojaca un jornal de més de 70.000 euros anuals.

No i no president Puig, no done la mà a qui nos pot furtar l'identitat, busque's millors amistats i treballe per a que la Comunitat Valenciana ocupe el lloc que li correspon i per a que pogam sentir-nos orgullosos de lo que som i de lo que volem seguir sent: valencians.